wtorek, 17 września 2013

Tort ... ostatni w tym roku?

Powiem Wam szczerze, że lubię to robić. Lubię piec torty.


Delikatny biszkopt z lekką masą na bazie serka mascarpone skrywającą waniliowe gruszki oraz mus malinowy.
Chrupiące migdałowe płatki podkreślą smak tego niepowtarzalnego połączenia letnich aromatów. ;)))




2 komentarze:

  1. ale super! jak zrobiłaś te brzegi? to z czekolady?

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, to stopiona w kąpieli wodnej biała czekolada, która jak widać wychodzi żółta. ;)
    Po stopieniu wylewasz na papier do pieczenia, dajesz do zamrażalnika i potem sobie kroisz. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prawa autorskie

Zdjęcia i teksty, o ile nie zaznaczyłam, że jest inaczej, są mojego autorstwa i podlegają prawu autorskiemu. Zanim skopiujesz - zapytaj.